Over ons

Beste Chirovriend

Welkom op de vernieuwde site van de Chiromeisjes van Sint-Amandus Oostakker!
Wil je meer te weten komen over onze jeugdwerking? Dan ben je hier aan het juiste adres!
Indien je toch nog verdere vragen zou hebben, kan je steeds terecht bij de groepsleiding Julie 0499/71.06.32 of Janice 0495/42.50.36 of bij onze volwassen begeleidster Sofia (0494 70 51 95).


 


 

Naar de Chiro bij de meisjes van Oostakker! Voor wie? Wanneer?

Onze activiteiten zijn er voor meisjes tussen 6 en 18 jaar. Elke zondag bieden we je een gevarrieerd programma aan per leeftijdsgroep. De afdeling en bijhorende leeftijden vind je hieronder:

Kapoenen 1e 2e leerjaar (14u-18u)
Speelclubs 3
e 4e leerjaar (14u-18u)
Kwiks 5
e 6e leerjaar (14u-18u)
Tippers 1
e 2e middelbaar (14u-18.30u)
Tiptiens 
3e – 4e middelbaar (14u-19u of bij winteruur tot 18u30)
Aspi’s 5e 6e middelbaar (14-19u of bij winteruur tot 18u30)

De lokalen gaan iedere zondag open om 13.45u. Voor elke afdeling is er een lokaal voorzien met zetels en/of stoelen. Om 14u wordt er gefloten als teken dat iedereen buiten in de opening moet gaan staan. Tijdens de ‘opening’ heeft elke afdeling zijn eigen kreet, worden er enkele mededelingen gedaan en wordt er soms een liedje gezongen. Na de opening begint elke afdeling aan zijn activiteiten. Dit kunnen bosspelen, terreinspelen, groepsspelen, grasspelen, knutselactiviteiten of uitstappen zijn. Kortom voor elk wat wils.

Tussen 16u en 17u is er het vieruurtje en mogen de kinderen een uurtje vrij spelen op het terrein. Voor de kleinsten (kapoenen en speelclub) werken wij met een eenmalige betaling van 15 euro die betaald wordt bij de inschrijving. Hiervoor krijgen ze een heel jaar lang een drankje en een koekje om 16u. De kwiks betalen hun vieruurtje cash. De oudsten (tippers, tiptiens en spi’s) mogen zelf om hun vieruurtje gaan bij de bakker of een andere winkel. Vanaf de tippers wordt het dan ook ten zeerste aangeraden om met de fiets naar de Chiro te komen. Om 17u starten de activiteiten opnieuw.


Chiro-uniform

Vanaf de kwiks verwachten wij onze leden in perfect uniform op de Chiro.
Dit houdt in:

- Chiro T-shirt, te koop op onze Chiro voor €15
- Chiro-trui, te koop op onze Chiro voor €30
- Chirorok of -short, te koop in de Banier (Hoefstraatje 1, Gent)
- Gesl
oten schoenen en kousen. Geen crocks, sandalen, ballerina's, ...

Bij de kapoenen en speelclub volstaat het om enkel een trui of T-shirt te kopen van de Chiro. Ook zij worden verwacht met gesloten schoenen en kousen in de opening te staan. Kledij kan je voor en na een Chirozondag kopen bij de leidsters die aan de poort staan.

Wij verkopen ook tweedehandsstukken, elk stuk aan €5. Graag zouden we onze collectie een beetje uitbreiden, dus heeft u thuis nog enkele stukken liggen? Breng ze gerust mee dan maken wij er iemand anders gelukkig mee! 


Foto's

Al onze foto's zijn te vinden op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/chirooostakker?fref=ts