Over ons

Welkom op de website van Chiromeisjes Sint-Amandus Oostakker!
Hier kan je alle informatie terugvinden over ons jeugdwerk. Indien er nog vragen zijn, kan u ons altijd contacteren bij 'contact'. Veel plezier met het ontdekken van de website! 

'Als je het mij vraagt, Chiromeisjes Oostakker!' 


 

Naar de Chiro! 

Heb je zin om je elke zondag volledig uit te leven, nieuwe vrienden te maken of je gewoon weg rot te amuseren, dan ben je bij Chiromeisje Oostakker aan het juiste adres. Maar voor wie en wanneer bieden wij jeugdwerk aan? ​

Onze activiteiten zijn er voor meisjes tussen 6 en 18 jaar. Elke zondag bieden we je een gevarieerd programma aan per leeftijdsgroep. De afdeling en bijhorende leeftijden vind je hieronder:


Kapoenen 1e – 2e leerjaar (14u-18u)
Speelclubs 3e – 4e leerjaar (14u-18u)
Kwiks 5e – 6e leerjaar (14u-18u)
Tippers 1e – 2e middelbaar (14u-18u)
Tiptiens 3e – 4e middelbaar (14u-18u30)
Aspi’s 5e – 6e middelbaar (14-18u30)


De lokalen gaan iedere zondag open om 13.40u. Voor elke afdeling is er een lokaal voorzien met zetels en/of stoelen. Om 14u wordt er gefloten als teken dat iedereen buiten in de opening moet gaan staan. Tijdens de ‘opening’ heeft elke afdeling zijn eigen kreet, worden er enkele mededelingen gedaan en wordt er soms een liedje gezongen. Na de opening begint elke afdeling aan zijn activiteiten. Dit kunnen bosspelen, terreinspelen, groepsspelen, grasspelen, knutselactiviteiten of uitstappen zijn. Kortom voor elk wat wils.


Tussen 16u en 17u is er het vieruurtje en mogen de kinderen een uurtje vrij spelen op het terrein. Voor de kleinsten (kapoenen en speelclub) werken wij met een eenmalige betaling van 15 euro die betaald wordt bij de inschrijving. Hiervoor krijgen ze een heel jaar lang een drankje en een koekje om 16u. De Kwiks betalen hun vieruurtje cash. De oudsten (Tippers, Tiptiens en Aspi’s) mogen zelf om hun vieruurtje gaan bij de bakker of een andere winkel. Vanaf de Tippers wordt het dan ook ten zeerste aangeraden om met de fiets naar de Chiro te komen. Om 17u starten de activiteiten opnieuw en om 18u mogen de leden opgehaald worden. 
 

 


Foto's

Al onze foto's zijn te vinden op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/chirooostakker?fref=ts